Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг добре узрели домати
• 1 глава лук, 3-4 листа целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Посоляваме и прибавяме ситно настъргания лук и ситно нарязаните листа от целина. Захлупваме съда и оставяме сместа да престои около 1 час.
Претриваме през цедка и разреждаме супата с вода до желаната гъстота. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...