Кулинарни рецепти » Мус от козе сирене и чушки

 Мус от козе сирене и чушки

Продукти:

• 500 г козе сирене
• 9 големи чушки /по 3 зелени, червени, жълти/
• 280 мл зехтин
• 50-100 мл бяло вино
• 10 г желатин
• 1 ч.ч. сметана
• 2-3 стръка копър
• 4-8 стръка магданоз
• 1 стрък босилек
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• подправки

Начин на приготвяне:

Потапяме чушките за 10 мин във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на ленти, които разстиламе в тава. Поръсваме със сол, черен пипер, ситно нарязани магданоз, копър и босилек. Поливаме ги със зехтин и оставяме да престоят около 30 мин на хладно.

Затопляме виното, отстраняваме от огъня и прибавяме останалия зехтин, сметаната, пасираното сирене и предварително разтворения желатин. Поръсваме с черен пипер и объркваме добре.

Покриваме дъното на малка тавичка с домакинско фолио и редуваме пластове от чушки и кремообразна смес. Отгоре пак покриваме с фолио. Притискаме с дъска за хляб и поставяме лека кутия. Оставяме да престои 1 нощ в хладилник.

Нарязваме добре охладения мус на правоъгълни парчета и поднасяме с препечени филийки черен или ръжен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало