Кулинарни рецепти » Пастет от свински черен дроб и риба

 Пастет от свински черен дроб и риба

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистения черен дроб на по-големи парчета и го прекарваме два пъти през месомелачката заедно със сланината.

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до пожълтяване в сгорещеното масло. След като изстине го прибавяме към дроба заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме пикантно сместа с черен пипер и ситно нарязан магданоз и леко я посоляваме.

Намасваме с масло продълговата форма за печене, слагаме на дъното й фолио, изсипваме вътре сместа и печем на водна баня в слаба фурна около 1 час и 30 мин. Оставяме пастета да изстине във формата.

Потапяме за малко в гореща вода и обръщаме, за да извадим пастета. Нарязваме го и го украсяваме с почистени половинки от ябълка, напълнени с боровинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало