Кулинарни рецепти » Пастет от свински черен дроб и риба

 Пастет от свински черен дроб и риба

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистения черен дроб на по-големи парчета и го прекарваме два пъти през месомелачката заедно със сланината.

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до пожълтяване в сгорещеното масло. След като изстине го прибавяме към дроба заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме пикантно сместа с черен пипер и ситно нарязан магданоз и леко я посоляваме.

Намасваме с масло продълговата форма за печене, слагаме на дъното й фолио, изсипваме вътре сместа и печем на водна баня в слаба фурна около 1 час и 30 мин. Оставяме пастета да изстине във формата.

Потапяме за малко в гореща вода и обръщаме, за да извадим пастета. Нарязваме го и го украсяваме с почистени половинки от ябълка, напълнени с боровинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало