21.10.2020 година
1564339898.swf
П
редястия » Желирани предястия
  3799  |   0  
Желирана пъстърва
Продукти:

• 4 пъстърви
• 100 мл бяло вино
• 25 г желатин
• черен пипер, сол

За украсата:

• 2 твърдо сварени яйца
• 1 лимон
• 1 зелена салата

Начин на приготвяне:

Пускаме рибата в съд с вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прецеждаме бульона в който е вряла рибата и го оставяме да изстине.

Разтваряме желатина в смес от прецедения бульон и виното, кипваме сместа на огъня и я оставяме да изстине.

Отстраняваме внимателно кожата на сварената риба, като запазваме перките и главата непокътнати.

Застиламе голяма продълговата чиния с листа от зелена салата. Нареждаме отгоре пъстървите и с помощта на четка ги намазваме с приготвеното желе. Когато желето стегне, нанасяме втори пласт. Продължаваме така, докато изразходим всичкото желе.

Украсяваме желираната риба с кръгчета от яйцата и резенчета лимон.

По същия начин можем да желираме змиорка.
05.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020