Продукти:
• 1 голяма тлъста прясно уловена риба
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 връзка копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от люспите, вътрешностите, опашката и главата. Варим я в 200-300 мл студена подсолена вода. Изваждаме я след 20 мин и я разполовяваме. Обезкостяваме.
Подправяме горещия бульон с черен пипер, сол и с лук, настърган на по-едро. На дъното на съда за желиране аранжираме нарязаните моркови и копъра, редим върху тях парченца риба. Внимателно, за да не разместим рибата, разливаме бульона.
Слагаме съда в хладилника за 24 часа. Ако рибата е добре желирана, топваме съда за няколко секунди във вряла вода и обръщаме желето върху кръгла чиния или плато.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...