Продукти:
• 600-700 г шунка
• 2-3 моркова
• 200 г зелен фасул
• 500 г желе /аспик/
• 25 г желатин
• 50 г стелиризирани гъби
• 1-2 белтъка от твърдо сварени яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Използваме остатъци от шунка, които нарязваме на малки кубчета. Прибавяме зеления фасул, нарязан на малки парченца, и морковите, нарязани на кубчета.
Покриваме дъното на форма за ордьоври с част от полузамразеното желе. Когато желето се втвърди, разстиламе върху него нарязаните на кубчета стерилизирани гъби , част от морковите и зеления фасул и ситно нарязаните белтъци. Посоляваме леко и заливаме с останалото желе.
Смесваме останалите зеленчуци с шунката, разстиламе ги върху желето, заливаме ги с разтворения във вода желатин и иставяме да желират.
След това обръщаме формата в кръгла чиния. Украсяваме с клончета от магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...