Продукти:
• 600-700 г шунка
• 2-3 моркова
• 200 г зелен фасул
• 500 г желе /аспик/
• 25 г желатин
• 50 г стелиризирани гъби
• 1-2 белтъка от твърдо сварени яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Използваме остатъци от шунка, които нарязваме на малки кубчета. Прибавяме зеления фасул, нарязан на малки парченца, и морковите, нарязани на кубчета.
Покриваме дъното на форма за ордьоври с част от полузамразеното желе. Когато желето се втвърди, разстиламе върху него нарязаните на кубчета стерилизирани гъби , част от морковите и зеления фасул и ситно нарязаните белтъци. Посоляваме леко и заливаме с останалото желе.
Смесваме останалите зеленчуци с шунката, разстиламе ги върху желето, заливаме ги с разтворения във вода желатин и иставяме да желират.
След това обръщаме формата в кръгла чиния. Украсяваме с клончета от магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...