13.04.2021 година
1564339898.swf
П
остна кухня » Ястия на тиган
  2624  |   4  
Бхинди масаледар (пълнена бамя)
/Индия/
Продукти:

• 200 г извара
• 1 ч. л. кимион
• половин ч. л. настърган пресен джинджифил
• 3 пресни люти чушки
• 3 с. л. настърган пресен кориандър или магданоз
• 1 ч. л. куркума
• 1 ч. л. сол
• 500 г прясна бамя
• 3 с. л. масло или олио

Начин на приготвяне:

Изварата изцеждаме в тензух. Кимиона, джинджифила, лютите чушки и кориандъра счукваме в хаванче или смиламе. Прибавяме към изварата заедно с куркумата и солта и месим до получаване на гладко тесто.

Измиваме и подсушаваме бамята. Изрязваме капачетата и долният край, след което внимателно правим малък страничен разрез, така че да не се среже цялата шушулка, и изчистваме семената.

Във всяка бамя слагаме по малко от тестото. Слагаме бамята в широка тенджера със сгорещеното масло или олио, захлупваме и пържим десет минути на много слаб огън. После обръщаме и пържим още десет минути без капак.
03.09.2011 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Постна кухня"
Коментари (4)
Коментари От: vpbebexsg  03:25  сряда, 13 март 2013 г.Докладвай обиден коментар 
TTbt84 , [url=http://yfjnyhkwzqjj.com/]yfjnyhkwzqjj[/url], [link=http://buemhhjdmabx.com/]buemhhjdmabx[/link], http://vczpgvclpikf.com/
 
Коментари От: yhdvbdgk  14:20  понеделник, 11 март 2013 г.Докладвай обиден коментар 
MgKaHZ a href="http://ybbtucmfvoov.com/"ybbtucmfvoova
 
Коментари От: jdizsoaxlr  05:44  понеделник, 11 март 2013 г.Докладвай обиден коментар 
Fv88WI , [url=http://zqahxuundpgz.com/]zqahxuundpgz[/url], [link=http://jazdbgyxrpxm.com/]jazdbgyxrpxm[/link], http://srpqniqooqzu.com/
 
Коментари От: Tota  01:02  събота, 9 март 2013 г.Докладвай обиден коментар 
I just hope woehevr writes these keeps writing more!
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021