Продукти:
• 1 кг пиперки
• 4 филийки сух хляб (без кората)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 3 яйца
• 2 домата
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме настърганото сирене, 2 яйца, настърганата месеста част на доматите, магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и напълваме с тази смес почистените и опечени пиперки. Овалваме ги в брашното, потапяме в разбитото яйце и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...