Почистваме агнешката плешка, измиваме я и внимателно отстраняваме костите.
Накисваме в прясно мляко среда от бял хляб. Изстискваме, прибавяме сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, 1 с.л брашно, 2 жълтъка. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея плешката.
Увиваме стегнато на руло, пристягаме с канап, поръсваме с червен пипер и слагаме в тенджера с много мазнина да се изпържи от всички страни до зачервяване. След това наливаме 2 ч.ч. бульон или гореща вода, захлупваме добре и оставяме да се вари на тих огън, до пълното увиране на месото.
Нарязваме на кръгчета 2-3 млади моркова и ги запържваме в мазнина. Очистваме 15-20 дребни главички лук без да ги режем и ги пущаме за 5 мин. във вряща подсолена вода.
Изваждаме лукчетата и ги слагаме в тиган с мазнина, посоляваме с малко сол и ситна захар, заливаме с с половин ч.ч. бульон или гореща вода и оставяме да се варят, докато се изпари водата, а лукчетата се изпържат до златист цвят.
Изваждаме готовото руло, освобождаваме го от канапа и го слагаме в широка чиния. Заливаме го със соса, в който е вряло и гарнираме с изпържените лукчета и моркови.