Продукти: (за 3 порции)
• 600 г заешко месо
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обескостяваме месото, след което го нарязваме на порции.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от маслото, към което сме прибавили олиото и малко вода. Прибавяме месото, заливаме го с виното и гореща вода, колкото да го покрие. Варим на умерен огън.
Когато месото поомекне, прибавяме обелените и нарязани картофи и размитото с малко вода доматено пюре. Посоляваме ястието на вкус и варим още 20 мин. Накрая прибавяме останалото масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...