Кулинарни рецепти » Рагу от питомен заек

 Рагу от питомен заек

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 заек /около 1-1,2 кг/
• 1 к.ч. олио
• 3 моркова
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 корен магданоз
• 1 дафинов лист
• магданоз или копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции. Нарязваме лука на ситно, а почистените моркови и магданозен корен - на кръгчета. Обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на едро и ги запържваме в тиган с част от мазнината.

В отворена тенджера под налягаме сгорещяваме останалата мазнина и запържваме парчетата месо, докато получат златиста коричка. Прибавяме и леко запържваме лука. Слагаме морковите и магданозения корен, разбъркваме и леко задушаваме.

Прибавяме картофите, поръсваме с брашното, наливаме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и добавяме черния пипер и дафиновия лист. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз или копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало