Кулинарни рецепти » Агнешко по пиротски

 Агнешко по пиротски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешка плешка
• 200 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 150 г малки лукчета /арпаджик/
• 100 г пушени гърди
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 картофа
• 1 връзка магданоз
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме костите от плешката, без да разрязваме ципата. Измиваме и поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Нарязваме на ситно лука и магданоза и ги запържваме. Прибавяме към тях каймата от суровата наденица и ситно нарязаните пушени гърди. Посоляваме на вкус. С така приготвената смес пълним плешката, завиваме я като руло, завързваме добре с канап.

Запържваме плешката от всички страни в сгорещена мазнина. Прибавяме обелените лукчета цели, виното, 1 ч.ч. вода, настърганите картофи, червен пипер и сол. Варим на умерен огън около час и половина, докато течността изври наполовина. По желание можем да сгъстим соса с 1 с.л. брашно, размито в студена вода. Преди сервиране отстраняваме канапа и нарязваме месото на филии.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало