Кулинарни рецепти » Свинско с хрян

 Свинско с хрян
/Австрия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г свинско месо
• 4 зърна черен пипер
• 4 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• настърган хрян
• мащерка, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 1 л гореща вода, посоляваме, прибавяме черния пипер, бахара, дафиновия лист и малко мащерка и варим почти до омекване.

Прибавяме ситно нарязаните корени за супа, ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат напълно.

Изваждаме месото, нарязваме го на филийки и го гарнираме с настърган хрян. Изваждаме също картофите, които сме сварили с месото, поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и ги поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало