Кулинарни рецепти » Месо с булгур и нахут

 Месо с булгур и нахут

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко телешко или шилешко месо
• 1 ч.ч. сух нахут
• 1 к.ч. булгур
• 4 глави лук
• 100 г краве масло
• 4 домата /пресни или от консерва/
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 щипка канела
• 1 щипка кимион
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме със студена вода, варим го около 1 час и го отцеждаме.

Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в съд с мазнина, докато водата се изпари. След това прибавяме ситно нарязания лук, поръсваме с червения пипер и пържим още 5 мин. Прибавяме булгура и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.

Когато течността заври, добавяме обелените и нарязани домати и нахута. Варим ястието около 30 мин, след което подправяме с кимион, канела и черен пипер, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз. Поднасяме ястието с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало