Продукти: (за 4 порции)
• 2 яребици
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме яребиците на половинки. В отворена тенжера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме в него яребиците заедно с лука, разрязан на четвъртинки.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме птиците 15 мин.
Отваряме тенджерата, прибавяме брашното, разбъркано със сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме я и отново я слагаме на огъня. Задушаваме 10 мин след като започне да съска.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...