Кулинарни рецепти » Задушени яребици

 Задушени яребици

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме яребиците на половинки. В отворена тенжера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме в него яребиците заедно с лука, разрязан на четвъртинки.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме птиците 15 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме брашното, разбъркано със сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме я и отново я слагаме на огъня. Задушаваме 10 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало