Кулинарни рецепти » Пуйка сарма

 Пуйка сарма

Продукти: (за 8 порции)

• 1пуйка (около 3,5 кг)
• 2-3 глави лук
• 1 голяма кисела зелка
• 1 парче пушена сланина (пушени гърди)
• 5 с.л. свинска мас
• 3-4 жълтъка
• 1 лимон
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме 2-3 с.л. мас и пържим в нея нарязания на ситно лук.

Посваряваме пуйката, обезкостяваме я и нарязваме месото на по-големи парчета. Увиваме всяко едно в парче тънка сланина и после в зелев лист, като сарма.

В дълбока тенджера редим сармите една до друга, посипваме ги с лука, който предварително сме объркали с червен и черен пипер. Не солим, тъй като зелето е достатъчно солено.

Притискаме сармите с чиния, заливаме с толкова вода, колкото да се покрият и варим на умерен котлон, като по време на варенето добавяме останалата мазнина.

Готовото ястие застройваме с разбитите жълтъци, подправени с черен пипер и лимонов сок.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало