Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г домати
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които запържваме в сгорещеното олио. Когато парчетата се зачервят от двете страни, изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме дафиновия лист и черния пипер.
Връщаме изпържените пилешки порции в приготвения сос, посоляваме и оставяме да се варят на слаб огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати и маслото. Варим още 10 мин, поръсваме с наситнен магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...