Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 5-6 скилидки чесън
• 2-3 глави лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер на зърна
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я слагаме в пръстен гювеч. Наливаме олиото и виното и добавяме ситно нарязаните скилидки чесън, нарязания на тънки филийки лук, ситно нарязан магданоз, дафиновите листа и черен пипер. Захлупваме и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...