Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг мряна
• 1 кг картофи
• 500 г гъби
• 1 пакетче краве масло
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• естрагон, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от разтопеното масло и малко вода. Прибавяме нарязаните на кръгчета картофи и също задушаваме, докато поомекнат. След това прибавяме нарязаните гъби и обелените и настъргани домати. Поръсваме с червен пипер и естрагон, посоляваме и разбъркваме.
Прибавяме виното и малко вода. Когато сместа кипне, веднага я изливаме в тавичка. Отгоре нареждаме измитата и посолена риба, поръсваме със ситно нарязан магданоз, прибавяме останалото масло и печем 1 час в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...