Кулинарни рецепти » Рибарски гювеч

 Рибарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г сафрид с главите
• 1-2 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 глави лук
• 2-3 домата
• 500 г зелени пиперки
• 4 люти чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме последователно ситно нарязания лук, доматеното пюре и червения пипер. Оставяме да заври и прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, пиперките, нарязани на едро, целите люти чушлета и нарязаната на порции риба.

Печем в умерена фурна. След 10 мин прибавяме ориза, обелените и настъргани домати, черния пипер, сол и лимонов сок. Печем ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало