Кулинарни рецепти » Гювеч от пъстърва

 Гювеч от пъстърва

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пъстърва
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме ориза, посоляваме и задушаваме 10 мин.

Слагаме рибата в намаслена тавичка и я заливаме с доматената смес. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало