Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяла риба
• 120 г зелен фасул
• 120 г моркови
• 2 с.л. сварен грах
• 1 глава лук
• 1 с.л. стафиди
• 2-3 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. кимион
• 150 мл бяло вино
• 150 мл вода
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и нареждаме парчетата в намаслен огнеупорен съд.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещена мазнина, прибавяме нарязаните фасул и моркови. Запържваме и тях. Слагаме обелените и нарязани на четвъртинки домати, сварения грах, стафидите, ситно нарязаните чесън и магданоз, заливаме с виното и топлата вода. Възвираме соса и заливаме рибата.
Печем ястието в умерена фурна под похлупак, а последните 10 мин отстраняваме похлупака и допичаме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...