Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяла риба
• 120 г зелен фасул
• 120 г моркови
• 2 с.л. сварен грах
• 1 глава лук
• 1 с.л. стафиди
• 2-3 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. кимион
• 150 мл бяло вино
• 150 мл вода
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и нареждаме парчетата в намаслен огнеупорен съд.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещена мазнина, прибавяме нарязаните фасул и моркови. Запържваме и тях. Слагаме обелените и нарязани на четвъртинки домати, сварения грах, стафидите, ситно нарязаните чесън и магданоз, заливаме с виното и топлата вода. Възвираме соса и заливаме рибата.
Печем ястието в умерена фурна под похлупак, а последните 10 мин отстраняваме похлупака и допичаме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...