Кулинарни рецепти » Пълнени скумрии

 Пълнени скумрии

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки скумрии
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. галета
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 кисела ябълка
• 30 г краве масло
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме скумриите, като отстраняваме опашките, главите и гръбначната кост, без да разкъсваме месото.

Настъргваме ябълката на ситно ренде и я смесваме със ситно нарязания лук. Към сместа прибавяме галетата, нарязания копър, лимоновия сок, черен пипер и сол. Пълним рибите с приготвената плънка и с клечки за зъби затваряме отворите, леко ги намазваме с масло.

Завиваме напълнените риби в намаслена пергаментова хартия, нареждаме ги в тавичка, в която сме сипали 3-4 с.л. вода и печем в умерена фурна около 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало