Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от бяла риба
• 100 г краве масло
• 3 глави лук
• 150 г гъби
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и поръсваме с черен пипер. Нарязваме я на по-едри кубчета.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло заедно с нарязаните на малки парченца гъби. Прибавяме наситнен магданоз и разбъркваме.
Слагаме рибата в намаслена тавичка и покриваме със задушената смес. Наливаме олиото и виното и разстиламе отгоре обелените и настъргани домати. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...