Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 5-6 глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 1 домат
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 10-12 зърна черен пипер
• 1-2 дафинови листа
• половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, натриваме я със сол и черен пипер и я нареждаме в тавичка.
Нарязваме лука на филийки, които посоляваме и запържваме в олиото заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода и също го запържваме. Слагаме дафиновия лист и черния пипер, посоляваме и наливаме 2 ч.ч. гореща вода. Варим 10 мин на умерен огън.
Прехвърляме сместа в тавата с рибата. Слагаме върху рибните парчета филийки от домата и лимона и печем в умерена фурна.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...