Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 3 глави лук
• 1 к.ч олио
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 10-15 маслини
• магданоз, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото до омекване. Поръсваме брашното, прибавяме червения пипер, дафиновия лист, счукания чесън, виното и ситно нарязания магданоз.
Нареждаме рибните порции в намаслена тавичка и заливаме с приготвения сос. Прибавяме маслините и печем 25 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...