Продукти: (за 4 порции)
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 6 маслини без костилки
• 4 хамсии
• 1-2 с.л. олио
• сол
За заливката:
• 2 люти чушки
• 200 г доматено пюре
• 1 щипка смлян кориандър
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме маслините на колелца, а хамсиите наситняваме.
Загряваме мазнината и пържим до поруменяване наситнените лук и чесън. Прибавяме маслините и рибата и заливаме с яйцата. Намаляваме котлона и пържим 4-5 мин.
Сервираме омлета цял в голяма затоплена чиния, като го разрязваме на порции като торта.
Приготвяме заливката, като разреждаме доматеното пюре с малко вода, прибавяме подправките и наситнените чушлета и разбъркваме добре. Сервираме я отделно.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...