Продукти: (за 4 порции)
• 8 яйца
• 200 г пилешки дробчета
• 100 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. бяло вино
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите много ситно. Нарязваме дробчетата и заедно с гъбите ги запържваме в разтопеното масло. Прибавяме лука, черен пипер и сол. Когато лукът омекне, наливаме виното, което трябва да заври. Прибавяме доматеното пюре и наситнен магданоз. Отстраняваме от огъня и държим на топло.
Разбиваме яйцата със сол и черен пипер и пържим омлети в сгорещена мазнина. Щом се запекат отдолу, изсипваме в средата на всеки омлет по малко пълнежа и ги прегъваме на две. Изваждаме готовите омлети в затоплени чинии и върху тях разстиламе останалата смес от дробчета и гъби.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...