Кулинарни рецепти » Омлет със зелени подправки

 Омлет със зелени подправки
(Франция)

Продукти: (за 2 порции)

• 4-6 яйца
• масло или маргарин колкото два ореха
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2-3 ч.л. ситно нарязани подправки - магданоз, пресен лук, естрагон, копър
• сол

Начин на приготвяне:

Поставяме тигана на огъня и го оставяме да се загрее добре.

Яйцата разбиваме с вилица, докато на повърхността се получи пяна.

Разтопяваме маслото в загретия тиган и веднага изсипваме яйцата, така че да покрият дъното. Поръсваме с настъргания кашкавал и подправките и опичаме от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало