Продукти: (за 2 порции)
• 4-6 яйца
• масло или маргарин колкото два ореха
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2-3 ч.л. ситно нарязани подправки - магданоз, пресен лук, естрагон, копър
• сол
Начин на приготвяне:
Поставяме тигана на огъня и го оставяме да се загрее добре.
Яйцата разбиваме с вилица, докато на повърхността се получи пяна.
Разтопяваме маслото в загретия тиган и веднага изсипваме яйцата, така че да покрият дъното. Поръсваме с настъргания кашкавал и подправките и опичаме от двете страни.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...