Продукти: (за 4 порции)
· 400 г талиатели
· 100 г пушени гърди
· 1 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. сладка сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 1 ч.л. майорана
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме талиателите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме гърдите на кубченца и ги запържваме в сгорещения зехтин.
В друг съд загряваме сметаната и сипваме в нея настъргания кашкавал. Бъркаме, докато се разтопи. Добавяме пушените гърди и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Разпределяме талиателите в чинии за сервиране, заливаме със сметанов сос и поръсваме с майорана.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...