Кулинарни рецепти » Запечени гобети с моцарела

 Запечени гобети с моцарела

Продукти: (за 4 порции)

· 240 г гобети
· 4 по-едри домата /около 400 г/
· 1 топка “Моцарела”
· 2 с.л. зехтин
· 1 ч.л. захар
· сол, пресен магданоз

За гарниране:

бяло и черно грозде
печено говеждо филе

Начин на приготвяне:

Бланшираме измитите домати 2 мин в подсолена вода, обелваме ги, махаме им семките и ги нарязваме на ситно. Сиренето разполовяваме и нарязваме едната половинка на тънки филийки, а другата на кубчета.

Варим гобетите 5-6 мин в 2 л вряща подсолена вода. Изцеждаме и ги прехвърляме в дълбока купа. Объркваме ги с кубчетата моцарела, доматите, магданоза и мазнината. Подправяме със сол, черен пипер и 1 ч.л. захар. Може да прибавим и наситнен босилек.

Прехвърляме в намазнена тавичка, отгоре плътно подреждаме резените моцарела и печем 35 мин на 210°С. Сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало