Кулинарни рецепти » Равиоли от Сардиния

 Равиоли от Сардиния

Продукти: (за 4-5 порции)

· 400 г брашно
· 2 яйца
· 1 щипка сол

За плънката:

· 400 г прясно сирене
· 100 г извара
· 100 г бекон
· 1 яйце
· 3 с.л. настърган кашкавал
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· черен пипер, сол

За поръсване:

60 г краве масло
100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, яйцата, солта и малко хладка вода. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме тънка кора.

Смесваме изварата, настъргания кашкавал, ситно нарязаната шунка, нарязаното на мънички кубчета сирене, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим еднородна смес.

Намазваме кората с яйцето, разбито с малко вода. Върху половината от кората правим купчинки от плънката на разстояние 5-6 см една от друга. Покриваме с другата половина от кората и притискаме свободните от плънката пространства. Изрязваме равиоли с площ 5-6 кв.см и форма на полумесец.

Варим равиолите на силен огън в голямо количество вряща подсолена вода. Готови са, когато изплуват. Отцеждаме, поливаме ги със сгорещеното масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало