Продукти:
• 1 кутия канелони
• 1 патладжан
• 3 тъмнозелени тиквички
• 1 жълта чушка
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г пушено сирене
• 1-2 с.л. настърган пармезан за плънката
• 1-2 с.л. зехтин, босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Попарваме за кратко време в подсолена вода, изплакваме и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом поомекнат, прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на малки парченца, и също ги запържваме. Прибавяме 1-2 с.л. ситно нарязан босилек, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме и задушаваме десетина минути на слаб огън.
Махаме капака и готвим още 5 мин на силен огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме зеленчуците да поизстинат и разбъркваме със ситно нарязаното пушено сирене и настъргания пармезан.
Пълним канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с малко пармезан и печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С. Украсяваме готовото ястие с листенца пресен босилек.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...