Кулинарни рецепти » Хлебарска гарнитура

 Хлебарска гарнитура

Продукти:

• 1 кг картофи
• 20 малки лукчета
• 1 ч.ч. бульон
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Варим обелените картофи, докато се полусварят. Запържваме обелените лукчета в маслото. Прибавяме нарязаните на колелца картофи и пържим още 5 мин.

Разстиламе картофите и лукчетата в тавичка, заливаме ги с бульона, посоляваме и запичаме в умерена фурна. Поднасяме гарнитурата топла с печени меса, като нареждаме месото върху нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало