Кулинарни рецепти » Карибски пържен зелен фасул

 Карибски пържен зелен фасул

Продукти:

• 500 г зелен фасул
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 4 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 300 мл вода
• брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме фасула. Заливаме го с подсолена вода и леко го сваряваме. Отцеждаме.

Разбиваме 3 от жълтъците до побеляване. Посоляваме, прибавяме магданоза и разбитите на твърд сняг 3 белтъка.

Правим снопчета от по 6 шушулки фасул, които завързваме с конец. Овалваме ги в брашно, после в другото разбито яйце и ги пържим в предварително сгорещената мазнина.

Поднасяме ги веднага като гарнитура към месо със сос "Чили".

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало