Продукти:
• 1 кг кестени
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. галета
• 1 жълтък
• черен пипер, сол
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме кестените. Докато са още горещи, почистваме ципите им и ги пасираме. Прибавяме маслото, ситно смляната галета, жълтъка, сол и черен пипер на вкус. Слагаме сместа на водна баня и бъркаме, докато се сгорещи добре.
Сваляме тенджерата от огъня и след като изстине, правим кюфтета с набрашнени ръце. Овалваме ги в галета и ги оставяме на студено 1 час. Пържим ги в голямо количество добре сгорещено масло.
Сервираме ги като гарнитура към дивеч или домашни птици.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...