Продукти:
• 200 г брашно
• 200 г захар
• 200 г орехи
• 200 г стафиди
• 4 яйца
• 1 бакпулвер
• кората от 1 лимон
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Бием яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно на части.
В гевгир набрашняваме стафидите и нарязаните на не много ситно орехи, за да не паднат на дъното на сладкиша. Прибавяме ги в тестото заедно с настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
Намазняваме и набрашняваме формата, в която ще печем. Печем в предварително загрята умерена фурна. Този десерт е подходящ за Бъдни вечер.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...