Кулинарни рецепти » Картофена питка с пресен лук

 Картофена питка с пресен лук

Продукти за 6 порции:

• 1,2 кг картофи
• 75 г краве масло
• 3 глави лук
• 50 г бекон
• 1 връзка пресен лук
• суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Печем картофите с кората 1 час и 15 мин в силна фурна. В 25 г масло задушаваме 10 мин нарязания на много ситно стар лук и наситнения бекон.

Пасираме обелените картофи, подправяме със сол, черен пипер и чубрица и прибавяме наситнените пера на пресния лук. Разбъркваме много добре.

Към бекона прибавяме остатъка от маслото и щом се стопи смесваме с картофеното пюре. Бъркаме на бавен котлон около 5-6 мин, докато не получим еднородна маса, която оформяме на питка. Прехвърляме питката в намаслена тава и печем във фурната до поруменяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало