Продукти за 6 порции:
• 1,2 кг картофи
• 75 г краве масло
• 3 глави лук
• 50 г бекон
• 1 връзка пресен лук
• суха чубрица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Печем картофите с кората 1 час и 15 мин в силна фурна. В 25 г масло задушаваме 10 мин нарязания на много ситно стар лук и наситнения бекон.
Пасираме обелените картофи, подправяме със сол, черен пипер и чубрица и прибавяме наситнените пера на пресния лук. Разбъркваме много добре.
Към бекона прибавяме остатъка от маслото и щом се стопи смесваме с картофеното пюре. Бъркаме на бавен котлон около 5-6 мин, докато не получим еднородна маса, която оформяме на питка. Прехвърляме питката в намаслена тава и печем във фурната до поруменяване.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...