Кулинарни рецепти » Картофена питка с пресен лук

 Картофена питка с пресен лук

Продукти за 6 порции:

• 1,2 кг картофи
• 75 г краве масло
• 3 глави лук
• 50 г бекон
• 1 връзка пресен лук
• суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Печем картофите с кората 1 час и 15 мин в силна фурна. В 25 г масло задушаваме 10 мин нарязания на много ситно стар лук и наситнения бекон.

Пасираме обелените картофи, подправяме със сол, черен пипер и чубрица и прибавяме наситнените пера на пресния лук. Разбъркваме много добре.

Към бекона прибавяме остатъка от маслото и щом се стопи смесваме с картофеното пюре. Бъркаме на бавен котлон около 5-6 мин, докато не получим еднородна маса, която оформяме на питка. Прехвърляме питката в намаслена тава и печем във фурната до поруменяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало