Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 к.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята във водата заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме солта, втасалата мая и брашното. Омесваме меко тесто и го слагаме в набрашнен полиетиленов плик. Оставяме го да престои 1 нощ в общата част на хладилника.
На другия ден прибавяме към тестото разбитото масло и измесваме отново. Разстиламе тестото в намаслена тавичка, поръсваме отгоре с вода, надупчваме с пръсти и печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...