Продукти:
• 500 г брашно
• 1/2 ч.л. сол
• 2 яйца
• половин кофичка кисело мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 250 г сирене
• 70 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме солта, натрошеното сирене и пресятото със содата брашно. Омесваме всичко много добре. Оформяме топка от полученото тесто и я удряме 30-40 пъти в масата.
Разстиламе тестото в намаслена тавичка. Надупчваме го с пръсти на няколко места и слагаме в дупките парченца от маслото. Печем питката в по-силна фурна. Завиваме опечената питка с кърпа и я оставяме да престои така десетина минути. Поднасяме я топла.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...