Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч.ч. хладка вода
• 2 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Замесваме умерено меко тесто от брашното, киселото мляко, водата, яйцата, содата, солта и захарта. Разделяме тестото на десет топчета и разточваме всяко топче на кръгла кора с дебелина 4-5 мм.
Разпределяме натрошеното сирене върху половина разточени кори, а с останалалите кори покриваме, като притискаме краищата. Намазваме пърленките с разбитото яйце нареждаме ги в намаслени тавички и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...