Продукти:
• 500 г маслено тесто
• 1 кг солени гъби
• 100 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 2 главички лук
• 40 г мазнина
• 1яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите. Сваряваме изчистения ориз в млякото. Подсушаваме гъбите с кърпа и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно.
Разточваме тестото на правоъгълен лист с дебелина 0,5 см. Задушаваме гъбите с лука в много малко вода и щом изстинат, прибавяме към тях ориза.
Разстиламе плънката равномерно върху половината лист, захлупваме с другата половина и прищипваме краищата. Намазваме отгоре с яйце и избождаме повърхността с вилица на няколко места.
Печем във фурна, загрята до 220 градуса, около 30 мин. За вечеря сервираме питката гореща, а за закуска - студена.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...