Кулинарни рецепти » Домашни брецели

 Домашни брецели
(Германия)

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.л. суха мая за хляб
• 250 мл прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 50 г краве масло
• 1 каф.л. сол
• едра морска сол за поръсване

За намазване:

• 50 мл прясно мляко
• 1 с.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в млякото и я оставяме десетина минути да шупне. Пресяваме брашното в голяма купа и го размесваме със солта и захарта. Правим в стредата кладенче, в което слагаме размекнатото масло.

Започваме да месим, като постепенно сипваме млякото. Щом млякото свърши, изваждаме тестото от съда и продължаваме да месим върху набрашнена повърхност, докато получим гладко и еластично тесто.

Разделяме го на 8 топки, които подреждаме върху набрашнена повърхност, покриваме с кърпа и оставяме да втасват 20 мин. После разточваме всяка топка на фитил с дължина 20 см, като внимаваме краищата да са по-тънки от средата. Преплитаме фитила, за да получим характерната форма на брецела.

Покриваме подходяща тава и нареждаме брецелите в нея на разстояние един от друг. Покриваме ги с кърпа и оставяме да престоят още малко. Върху огъня разтваряме содата в млякото за намазване. Отстраняваме от огъня и веднага след като сместа шупне намазваме брецелите.

С помощта на остър нож правим малък разрез в средата на всеки брецел. Посипваме ги с едра сол и ги печем 20 мин в умерено загрята фурна. Оставяме готовите брецели да изстиват, без да ги покриваме с кърпа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало