Продукти:
• 500-600 г брашно
• 1 яйце
• по 1 с. л. олио и захар
• 1/2 ч. л. сода за хляб
• 10-15 г мая
• стафиди
• орехи
• ягоди от сладко
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода. Разбъркваме я с брашното. Яйцето, захарта, солта, 1 ч. ч. вода и замесваме меко тесто – докато започнат да се образуват мехури. Прибавяме содата и отново месим.
Овалваме леко стафидите, ягодите и орехите в брашно и ги слагаме в тестото. Не забравяме късметите с пожелания и заедно с парата ги пъхаме в тестото.
Разстиламе тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка, набождаме с вилица, украсяваме с тестени фигурки и опичаме в умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...