Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка сол
• малко ронена чубрица
• 1 с.л. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода
За пастета:
• 1 ч.ч. извара
• 1 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 10 нарязани на ситно черни маслини
Начин на приготвяне:
Омесваме продуктите до получаване на гладко, меко тесто. Оформяме питка, която надупчваме отгоре с вилица. Печем в намазан с олио и поръсен с брашно съд в затоплена фурна (отначало 180 градуса, по-късно 150 градуса) около 25 минути.
Оставяме да поизстине, нарязваме (или начупваме) на 4 парчета, които отваряме като джобове и пълним с пастет от омесените извара, кисело мляко, зехтин и маслини.
По желание към пастета може да добавим подправки, например пресен копър или магданоз, малко черен пипер, кимион и други.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...