27.11.2020 година
1564339898.swf
Б
аници и пити » Пити
  1378  |   0  
Прясна пита с пастет
Продукти:

• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка сол
• малко ронена чубрица
• 1 с.л. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода

За пастета:

• 1 ч.ч. извара
• 1 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 10 нарязани на ситно черни маслини

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите до получаване на гладко, меко тесто. Оформяме питка, която надупчваме отгоре с вилица. Печем в намазан с олио и поръсен с брашно съд в затоплена фурна (отначало 180 градуса, по-късно 150 градуса) около 25 минути.

Оставяме да поизстине, нарязваме (или начупваме) на 4 парчета, които отваряме като джобове и пълним с пастет от омесените извара, кисело мляко, зехтин и маслини.

По желание към пастета може да добавим подправки, например пресен копър или магданоз, малко черен пипер, кимион и други.
31.10.2012 г. / Мариана Танева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020