Кулинарни рецепти » Прясна пита с пастет

 Прясна пита с пастет

Продукти:

• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка сол
• малко ронена чубрица
• 1 с.л. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода

За пастета:

• 1 ч.ч. извара
• 1 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 10 нарязани на ситно черни маслини

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите до получаване на гладко, меко тесто. Оформяме питка, която надупчваме отгоре с вилица. Печем в намазан с олио и поръсен с брашно съд в затоплена фурна (отначало 180 градуса, по-късно 150 градуса) около 25 минути.

Оставяме да поизстине, нарязваме (или начупваме) на 4 парчета, които отваряме като джобове и пълним с пастет от омесените извара, кисело мляко, зехтин и маслини.

По желание към пастета може да добавим подправки, например пресен копър или магданоз, малко черен пипер, кимион и други.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало