Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки бял дроб и сърца

 Чорба от агнешки бял дроб и сърца

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г агнешки бял дроб
• 400 г сърца
• 100 г пресен лук
• 100 г пресен чесън
• 75 г краве масло
• 75 г ориз
• 25 г брашно
• 25 г оцет
• джоджен, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме дроба и сърцата във вряща вода, докато побелеят. Оставяме ги да изстинат напълно и ги нарязваме на дребно, като премахваме жилките и кръвоносните съдове.

Нарязваме чесъна и лука на дребно и леко ги запържваме в част от маслото. Щом порозовеят, прибавяме ориза, наливаме топла вода, слагаме една цяла връзка джоджен /която накрая изваждаме/, посоляваме и варим на умерен огън.

Когато дреболиите и оризът уврат, прибавяме размитото в малко вода брашно, подправяме с оцета и наливаме още малко топла вода. Доваряваме супата, като накрая я подправяме със застройка, приготвена от червения пипер и останалото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало