Продукти: (за 5-6 порции)
• 1-2 глави лук
• 200 г бекон
• 1 скилидка чесън
• 300 мл пилешки бульон
• 450 г зрял боб
• 4 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. макарони
• 1-2 зелени чушки
• 2-3 картофа
• 1 малък патладжан
• 1 тиквичка, пипер
• магданоз, сол
• подправки по желание
Начин на приготвяне:
Слагаме боба да покисне няколко часа във студена вода, изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. После отцеждаме.
Запържваме в олиото нарязаните на кубчета бекон, лук и чесън, докато лукът поомекне /около 2-3 мин/. Прибавяме 700 мл вода, бульона, боба, доматеното пюре, макароните и магданоза. Подправяме на вкус.
Когато заври, намаляваме температурата и оставяме супата да покъкри 15 мин. Прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на кубчета и готвим, докато се сварят.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...