Продукти:
• 300 г брашно
• 150 г кисело мляко
• 2 яйца
• 100 г сирене
• 10 г мая за хляб
• 2 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко хладка вода и захарта. Оставяме я да втаса.
От брашното, киселото мляко, настърганото сирене, втасалата мая и солта омесваме меко тесто. Разточваме го на дебела кора /дебелина около1,5-2 см/.
Изрязваме от тестото бухти с диаметър 4-5 см и ги изпържваме в голямо количество сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...