Кулинарни рецепти » Кифлички Презбургер

 Кифлички Презбургер

Продукти за тестото:

• 1 кг брашно
• 300 г разтопена мас или масло
• 30 г мая
• 150-180 мл прясно мляко
• 20 г захар

За плънката:

• 200 г орехи
• 200 г пудра захар
• средата на 2 по-големи филии стар бял хляб
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• повечко канела
• яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Маята размиваме с хладкото мляко. Пресяваме брашното и правим кратер. Слагаме всички продукти и измесваме тестото. Без да го оставяме да втасва, го разделяме на топки и всяка разточваме на тънка (около 3 см) кръгла кора. Нарязваме я с остър нож радиално на сектори.

В острата част на сектора слагаме от плънката и навиваме кифличките. Подреждаме ги в намаслена тава и ги оставяме на студено поне 4-5 часа да втасват. След това ги мажем с яйце и ги печем в загрята силна фурна до поруменяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало