Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 100 г орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 ванилия
• 2 белтъка
• 1 жълтък
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на квадрати със страна 10-11 см.
Смесваме белтъците със захарта и леко ги загряваме. Прибавяме смлените орехи, галетата и ванилията. Разпределяме плънката върху квадратите като слагаме по малко в два срещуположни края на всеки от квадратите.
Разрязваме квадратите по другия диагонал почти до средата. После загръщаме плънката с тестото, така че да получим по две триъгълничета от всеки квадрат. Усукваме ги на панделка, нареждаме ги в тавичка и ги намазваме с жълтъка, който сме разбили с малко вода. Печем около 20 мин при температура 200°С.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...